diumenge, 4 de maig del 2008

Pel maig cada dia un raig

Diumenge 4 de maig

Per fi, avui dia quatre ha començat el primer raig d'aquest maig; o sigui que els tres primers raigs ens els han estafat.
El matí s'ha llevat soleiat peró amb nuvolositat feble. Em faria falta l'Abel per dir els tipus de nuvols, pero aixo ara no importa. A migdia s'ha anat ennuvolant , tipus cumuls, i de cop un tro m'ha tret de l'ensonyament normal de despres de dinar segut davant de la tele. Despres, realment s'ha posat a ploure lleugerament. En aquests moments, 2/4 de vuit, portem 3 litrets. No és gaire, peró millor que res.

Son 3/4 de nou, i continua plovent, o sigui que no es una típica tempesta de quatre tronades, una descarregada i prou, sino que està durant més del compte. En total ens han caigut 6 litres.


Dimarts 6 de maig
Avui el raig ha estat molt minso, nomès 1 litre aquí a Puigcerdà. Pel reste de la Cerdanya, es veien cortines que segons sembla van deixar uns 10 litres per la zona de Lles.


Dimecres, 7 de maig

El cel s'està preparant i les nuvolades son intenses i molt desenvolupdes. La llum ambient està desapareixent i la foscor es "molt fosca", comença a ploure per la Cerdanya, però a Puigcerdà no ens arriba quasi be res. Quatre gotes per a mullar el terreny, que queden registrades com a 0'3 mm.

Les previsions indiques que a partir del divendres i durant el cap de setmana ens arriba una llevantada. Pot ser una bona noticia per al litoral i prelitoral, pero a muntanya no se si ens arribarà. Be ja ho veurem .

Divendres 9 de maig, a les nou del vespre

Avui el raig el podriem descriure així: raaaaaaaaaaaaaaaaaig, ja que ha estat de baixa intensitat, peró continuat, des de primera hora del matí no ha parat de ploure. Es una pluja minsa, d'aquella que sembla no res pero que cala. En dotze hores, han caigut 10 litres, aixó ja dona fe del "xiri miri". Continua plovent, i sembla que no te intenció de parar de moment.

Dissabte 10 de maig, al vespre

Avui ha continuat caient mansament la pluja que ens amara els boscos i prats. Com ahir, ho ha fet amb seny, suaument, que aixis s'aprofita tota. A la tarda ha parat a estones i en total han caigut uns 10 litres.

De moment, en aquest terç de maig ja portem acumulats 34 litres. Ara veurem com es comporta el reste del mes.








4 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Sí, efectivament, no era una situació de tempesteta de tarda. Bueno, sí, a mitges. Premer nua tempesteta de tarda, el tro que t'ha desvetllat de l'ensonyament, i després ruixadets que venien d'Aragó (suposo). Aquí res de res. Vaiam a finals de setmana si la cosa s'anima.

mga ha dit...

Hola Jordi, sóc la Montse. Ja he entart al teu blog. Enhorabona! Veig que t'estàs posant les piles amb accelerador en això de la informàtica i les ocmunicacions per internet.... Ja aniré tafanejant el blog, pot ser interessant

Abelunimbus ha dit...

Una foscor molt fosca, m'ha agradat. La llevantada us arribarà, i tant! Ja vuràs.

Abelunimbus ha dit...

És que, de fet, això no són raigs. El raig de cada dia són ruixats de tarda, i clar, amb la llevantada al cosa canvia.