divendres, 23 de maig del 2008

Patum 2008, remullada


Per fi ha arribat el 22 de maig, dia en que Berga viu els salts de la primera tanda de la Patum complerta.
Durant l'ultima setmana no he parat de fixarme en les previsions pel temps d'aquest dijous i la cosa no pintava gaire clar, ja que per la tarda i sobretot a la nit deien que caurien xafecs i plujes fortes.
Des de 2/4 de dues fins a 2/4 de set, realment han caigut uns bons patacs d'aigua damunt tota la comarca del Berguedà i comarques veïnes, i es clar també sobre Berga, despres ha parat la pluja durant unes hores.

A 2/4 de deu, la plaça de Sant Pere era plena de gom a gom i just en el moment de començar el tabal el seu: Patum, Patum, Patum . . . s'ha posat a ploure, i com bolets han sortit tot de paraigües, tant a les escales de l'esglesia com al balcó de l'ajuntament, i els musics han obert el tendal que normalment els protegeix del sol i avui ho ha fet de la pluja. Sortosament la cosa no ha anat a més i ha parat. Les comparses han pogut fer els seus salts tradicionals fins l'apoteosi final del salt de Plens.

Un any mes m'he trobat amb tota la familia de descendents: fills, net i amics que comparteixen tots plegats la febre patumaire.

Si vols veure més fotos d'aquesta Patum del 2008, ves als meus albums i en podràs gaudir

1 comentari:

Abelunimbus ha dit...

Certament, una gran febra patumaire. I certament també, els pronòstics feia dies que eren de pluja. Ara, en el meu cas parlava de ruixats sobretot a la tarda, podent-ne caure algun també ja entrada la nit. Una mica el que va passar, amb aquell ruixadet vóra dos de deu.
Una gran Patum, amb el Patumaire Major saltant l'àguila i sense pràcticament trepitjar les escales.
Oh sí, pixa-pins, pixa-pins, pixa-pins!!