dilluns, 26 d’octubre del 2009

Horari d'hivern

Aquest cap de setmana, com fa ja molts anys, ens han tornat a canviar l'horari oficial, hem passat d'anar dues hores adelantats respecte el sol a solament una.
Diuen que es fa per a un estalvi energètic, sembla ser que varen començar amb aquestes històries vers el 1973, quant hi va haver la primera crisi del petroli, que va pujar dels 3 dòlars el barril a quasi be 15 dòlars. Podria ser que en aquella època fos nessesari, pero actualment hi han seriosos dubtes al respecte.
Exemple pràctic: Diu la Generalitat que aquest estiu, amb el canvi d'horari, les llars catalanes s'han estalviat 20.000.000 (20 milions) € si dividim dits 20 milions per la població catalana, posem uns 7 milions, toca a 2'85€ persona durant tot el cicle d'estiu del canvi d'horari de set mesos. Si busquem quant ens hem estalviat cada català cada mes, RESULTA QUE EL GRAN ESTALVI QUE S'HA GUANYAT, HA ESTAT DE 0'40 € PERSONA/MES.
SENSE COMENTARIS

3 comentaris:

Kimisades ha dit...

Sensa comentaris., NO. Aquí en va un. La tontada aquesta del canvi d'hora, crec que com molt bé dius. Actualment es una COLLONADA. O si no que els hi demanint a les vaques a l'hora de munyirles. Tot un drama! Quim.

jordi cerdanya ha dit...

El problema no es de les vaques, sino de qui ha de munyir-les, que ha de canviar el seu horari per a mantenir el de les vaques, que elles no entenen de rellotges.

Abelunimbus ha dit...

Home, un estalvi de 20 milions son 20 milions que no s'han embutxacat FECSA, ENDESA i la puta mare que els va arribar a parir a tos plegats. Osti, com m'agrada renegar!!

I suposo que tambie hi ha nu estalvi energetic i per tant una reduccio de contaminants.

"Vosaltres teniu els rellotges i nosaltres el temps"

Aquests vietnamites a vegades parlen d'una manera molt rara...