dimecres, 5 d’agost del 2009

Llet fresca de Cerdanya

A Puigcerdà està de moda obrir botigues i tornarles a tancar passats uns mesos donat el poc èxit i nul rendiment econòmic. S'en obren de tota mena, roba per a infants i nens petits, roba per a grans, de quadres, de mobles, inmobiliàries, etc etc, pero a uns preus que la majoria dels que vivim aquí dalt no hi arribem, i els que pujen de 2ª residència ja en deuen tenir els armaris plèns.


Ara pero, s'ha obert una nova botiga que té l'èxit assegurat. Es tracta d'un autoservei de llet fresca gestionat directament pels grangers de la Torre d'Estoll. Les cues que s'hi formen les hi pots trobar tothora, tant de matí com de tarda. Es tracta d'una mena de "caixer automàtic" que en comptes de servir-te euros hi pots retirar llet. Portes l'envàs, poses 1 € i et dona 1 litre del preciat líquid de la vaca totalment pasteuritzat i amb totes les garanties sanitàries i si no tens envas, per 0'20 € en pots retirar un d'un armari adjunt.


Es ben veritat que l'enging humà pot desenvolupar negocis que realment funcionen i que no son depredadors com el munt d'inmobiliàries o d'agències bancàries que s'havien anat escampant per la nostra geografía.


FELICITATS per la iniciativa



4 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Certament, molt millor aquesta iniciativa que no pas l'afloriment d'immobiliàries dels últims 10 anys o més. Ara, a moltes així els hi ha anat. Que es fotin.

N'havia sentit a parlar d'aquesta mena de "caixers automàtics", com dius tu, o de gasolineres de llet, que potser m'agrada més com a comparativa. La cosa és que als productors de llet els hi paguen 4 duros per cada litre produït en gran part pel que es queden els disstribuïdors, oi? Una mica com els escriptors que, si no vaig errat, només ingressen un 10 % de cada llibre que es ven. Fes números...

Abelunimbus ha dit...

A part que, eslcar, la llet deu estar boníssima i deu ser més natural, no? És una mica, també, com un d'aquests vídeoclubs amb caixer automàtic.

jordi cerdanya ha dit...

Si, es natural, no té aquell gust fort de la llet acabada de munyir sino que entra que dona gust. Hi ha gent, que s'en omple un envàs i se la va bebent pel carrer com aquell que es pren un refresc.

Kimisades ha dit...

Els d'Osona,en tenent d'aquest sortidos, concretament a Roda de Ter, en baig veura un a peu de Ctra.- Pero.., la llet no deu ser de la Cerdanya, dic.....MMuuuu !
QUIM.