dissabte, 1 de novembre del 2008

Tots Sants - blancs

El turó i l'ermita de Bell.lloc
------------------------------------
Fa una setmana que em passejava per Cerdanya, gaudint del sol i la temperatura suau, encara que ja sabia que aquesta setmana, a partir del dimarts, i sobretot el dimecres, el paissatge anava a canviar de color, passant del groc terrós, al blanc. La causa era l'aproximació d'una borrasca que portava associat una forta entrada d'aire gèlid procedent de les zones polars, que en contacte amb la humitat del Mediterrani, ens ha portat unes nevades primerenques, inusuals a l'octubre.


La Tossa d'Alp, completament blanca i els pollancres encara amb fulles
---------------------------
No han estat gaire importants a cotes baixes (1200 mts), pero a muntanya s'han acumulat gruixos mes que destacables.

El dimecres va ser el dia més rúfol de la setmana, ja que les temperatures no varen pujar gaire durant tot el día, amb una màxima de només 2'1 ºC, i la mica de vent, donava una sensació de fredor important.

La nit de dimecres a dijous va ser la més freda de totes, amb una mínima dijous de -5'4ºC i ahir, tot pujant la temperatura, s'ens va posar damunt una colla de fronts de precipitació que per despedir l'octubre, ens varen deixar més de 43 litres d'aigua, pujant la cota de neu als 1800-2000 mts i això va comportar la fosa de bona part de la neu que havia caigut per sota d'aquestes cotes, els dies anteriors.
Aquesta fosa de neu, acumulat amb la pluja que la va provocar, ha donat una alegria als rius, que anaven bastant baixos, i ara estan molt carregadets.


una vista del riu Carol, crescudet

---------------------------------------

Aquí veiem un afluent del Carol