diumenge, 8 de juny del 2008

Trashumancia

- Un any més hem anat a la trashumancia que es fa des de Llívia fins a la zona de pastures que el poble te a la zona de Bulloses. En principi es fa el dilluns de la segona pasqua, pero aquest any queia massa aviat i estava tot ple de neu i amb un temps infernal, de fred i pluja.
- Es va ajornar al 26 de maig i despres també al 1 de juny; al final s'ha pogut pujar aquest dissabte 7 de juny, i tant els poltres com les egues i tot el conjunt de vaques i vedells, han disfrutat de l'herba tendra que ja comença a creixer per les zones baixes de Bulloses.
- Els humans, també hem disfrutat d'un dia excellent al matí peró a la tarda s'ha ennuvolat, com acostuma a fer aquests últims dies; pero ens ha donat temps de gaudir de l'herba que menjem els humans, es a dir, una amanida, carn i socissa a la brasa, sindria, coca i moscatell, tot un regal menjat calentó i al mig de les planures de Bulloses, amb el Carlit, el Peric, etc. encara amb força neu, i la nuvolositat dels nimbostratus retinguda al Capcir, tot i la tramuntana que bufaba.
- Es pot veure la colecció complerta de fotos al meu enllaç d'albums.

3 comentaris:

Alexia ha dit...

Saludos de nou Sr.Jordi, lo de la Trashumancia " xapó " pero ... Que és la socissa ?
El Presi.

jordi cerdanya ha dit...

Hola, de la mateixa manera que tu sues la Cansalada, aquí dalt a Cerdanya, de la butifarra crua per a fer a la brasa en diem "socissa", semblantt al frances "socisse".
Pots veure tot el reportatge de la trashumancia al album de fotos.
Espero que ahir, per fi, poguessiu fer la sortida.
Per cert, presi, estas molt afavorit a la foto, tot sissimulat darrere aquestes ulleres fosques.
Jordi

moi de tiana ha dit...

jo pesnava que s'escrivia sussissa, sussisses...
ja veig que no, que ve del francès...