divendres, 15 de juliol del 2011

Vacances a Sicilia, 6è dia - 19 juny 2011

Catània  -  Etna - Taormina

Potser un dels dies esperats i amb una visita molt interessant.
Ens acostem amb autobús fins a la base del volcà Etna, el més alt d'Europa amb els seus 3350 mts i pujant a cada erupció ja que està actiu constantment.
Ruta de Catània al volcà Etna

Per accedir a la zona alta primer pujem amb  la Funivia, un telecabina que puja dels 1800 mts fins als 2400.  Allí amb uns autobusos tot terreny ascendim per unes pistes fetes damunt la lava volcànica fins als 2900 mts, al costat d'un crater nou crescut  després de l'erupció del 2002, o sigui que només te 9 anys de vida.
 El cim de l'Etna de 3350 mts, fumejant

Efectes de les erupcions, una casa colgada per la lava

De la seva boca encara en surten uns fums que no son fumaroles volcàniques sino que es vapor d'aigua que es condensa al arribar a l'exterior, ja que la temperatura interior en aquests moments a 60 mts de profunditat es d'uns 300ºC.  
El crater Barbagallo, de l'erupció del 2002

Vapor d'aigua sortint de la boca del crater

Es normal que encara estigui calent i que en alguns trams el terreny escalfi la planta del peus ja que normalment es triga uns 20 anys a refredar els nous craters sorgits de les erupcions.


Un detall meteorològic:  a 2900 mts, al volcà Etna, un 19 de juny, a les 10 del matí hi havia una tempertura de 15ºC.

Veiem un recull de les fotos

També una mica de video


Un cop finalitzada la visita al Etna, carretera i manta per dirigirnos a Taormina, una ciutat penjada en uns penyasegats damunt el mar Jònic i on no deixen pujar els autocars turistics,  (son massa grans)
Ruta del Etna a Taormina

 Tarda lliure, calor ja notable que convida a refrescarse amb gelats o "granitti" un refresc a base de tè + granissat de llimona, SUPER REFRESCANT !!!!
 L'Etna fumejant, des de Taormina

La badia de Giardini Naxos al mar Jònic, des de Taormina

Una selecció de fotos de Taormina

Per dormir tornem a Catània on varem estar dues nits al mateix hotel.
Ruta de Taormina a Catània

1 comentari:

Alexia ha dit...

Un reportatge molt guapo: Si el video del Etna ja per si es impresionant, les imatges del 2001 al natural tenent que ser d'un Flipe total. Quim