dimecres, 21 de maig del 2008

Posta de l'astre nocturn













Si alguna cosa hi ha d'expectacular, maco de veure, interessant i magnific, és poder gaudir d'una posta de l'astre nocturn que ens acompanya en aquest viatge interplanetari al voltant del Sol i dins de les galaxies, es a dir UNA POSTA DE LLUNA PLENA, com els Plens de Patum de demà.

Es un expectacle que la majoria es perden, per varis motius:
  1. la Lluna plena solsament es pon tretze vegades l'any
  2. si està ennuvolat, cagada pastoret
  3. si vius a una gran ciutat també és dificil
  4. si estas envoltat de muntanyes, no tens horitzó ampli
  5. normalment estas dormint

A nit tancada quan la foscor es molt fosca, tal com m'agrada dir, la Lluna t'il.lumina d'alló més, pots anar pel camp o la muntanya tranquilament, ja que no tens el problema de la llum urbana que tant molesta. A mida que l'astre nocturn va devallant pel seu camí estelar, comença a clarejar i cada cop mes es va acostant vers l'horitzo de ponent, i l'albada va pujant suament d'intensitat, fins que arriba aquell punt on s'amaga darrere aquella muntanya i per l'extrem oposat, l'est, l'astre rey, el Sol, fa la seva aparició despres que la lluna s'hagi amagat per no fer-l'hi la competencia

3 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Tu veus sortides i postes de Lluna. Jo m'he de contentar amb sortides, que tinc la sort de veure ben maques quan apareix darrera els Pinus pinea del Rocar. Dilluns passat, un dia abans del pleniluni, tot plegat va ser amb una majestuositat de cúmuls macos i macos de veure. En pots llegir la vivència al meu blog. Ens veiem sota el cap. Mirubéééééééé!!

lia ha dit...

patum, patum, patum, patum..., demà el tabaler fara sonar el seutabal, puntual com sempre a dos de deu, i un any mes gaudirem d'aquesta festa tant màgica que tant ens omple de felicitat i d'energia! bona patum a tothom!!

moi de tiana ha dit...

això el dia de la plena, perquè després, a mida que minva, la lluna es va acostant al sol i es pot observar durant el matí, fins que ja estan tan a prop i és tan petita que acaba desapareixent per tornar a començar a créixer, en aquest cas, ja de tardes...
patum patum patum....
tiravolt!!!