dilluns, 10 de setembre del 2012

Xarop d'avet

En diem "Xarop d'avet" a una preparació consistent en la immersió de pinyes d'avet tendres amb mel, segons descripció de pagesos de l'Alt Urgell.

Aquest xarop, degut a les propietats de la trementina de l'avet que impregnarà la mel un cop feta la maceració es ideal per als constipats de coll, ronquera i bronquitis, afeccions particularment comunes a l'hivern.
 Els ingredients:  mel i pinyes d'avet


 Tallem les pinyes de dalt a baix a fi que la trementina impregni millor la mel


 Posem una pinya oberta dins un pot d'un litre de capacitat


 Omplim el pot amb la mel





 Ja tenim el pot plè fins dalt amb la pinya al seu interior


Ara a esperar, s'han de deixar les pinyes amb la mel durant 40 dies a sol i serena.
Tot seguit es treu la pinya i es cola la mel a fi que no hi hagin impureses.

A l'hivern quan venen els mals de coll es pren una culleradeta d'aquest xarop de mel dues vegades al dia i en questió de dos o tres dies ja ni ten recordes del mal de coll.


3 comentaris:

Unknown ha dit...

La meva mare en feia un altre de semblant. el que ella feia era agafar les pinyes verdes i aixefar-les amb un martell. llavors en una cassola de terrisa posava una capa de sucre moreno i una de pinyes aixafades i aixi fins a omplir la cassola. després ho deixava nose quants dies a sol i serena i quedava un xarop amb una textura semblant a la de la mel.
si t'interessa parlo amb m'ha mare i que m'ho expliqui millor.
a twitter soc @gagis86
salut!

respinagosa ha dit...

Sergi,
li pots preguntar a la teva mare? M'interessa com ho feia, però sense utilitzar mel.
Gracies,

Roberto Espinagosa

Aina1990 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.