dilluns, 25 d’abril del 2011

L'interior de Mallorca

Aquests dies de festa d'abans de Setmana Santa he estat per Mallorca, a la seva costa sud-est, mes aviat just al extrem sud-est, on la distancia a la veïna illa de Cabrera es mínima. 
Es bo conèixer l'interior de Mallorca, ja que la costa i les platges, tot i ser molt maques i relaxants, solament es una petita part de la superficie total.
Una façana a Campos

El poble de Campos, tot i estar solament a pocs Km del litoral, manté aquella arquitectura popular, feta amb pedra de la zona, d'un color marró clar característic, i antigament tenia una supervivència amb l'agricultura, ja que la capa freàtica d'aigua dolça estava molt prop.  Encara avui les seves verdures i fruites son d'una qualitat i sabor immillorables, destacant en aquesta època les taronges, amb una quantitat de suc i d'una dolçor molt bona.

Una altra de les formes de vida es l'obtenció de sal a partir de l'aigua de mar. A Campos hi ha una bona part del seu territori totalment inundat a fi que es produeixi l'evaporació de l'aigua i resti la sal, que oportunament es recull i processa, en uns moments que està prenent força importància aquest preuat condiment culinari.