dijous, 30 de juny del 2011

Vacances a Sicilia, 2on dia - 15 juny 2011

Palermo, tot el dia

Al matí del segon dia, el primer sencer a l'illa, ens endisàrem per la Conca d'Oro  (la vall de l'Or)  dita aixis pel color que els seus nombrosos tarongers oferien, dic oferien perque ara la majoria de tarongers han estat substituits per cases on hi viuen els habitants de Palermo amb possibilitats i la vall es podria anomenar , la Vall del Ciment. 

En un punt elevat de la Conca d'Oro hi ha la magnífica catedral de Monreale.  
Façana i campanar

El seu aspecte exterior no denota el seu interior. Ja al entrar s'han de traspassar unes portes inmenses de bronze, i totes les parets estan recobertes de magnifics mosaics d'estil Bizantí. 
La porta de bronze

detall dels mosaics

Adosat trobem el claustre format per 228 columnes de marbre que aguanten uns capitells molt treballats


Tot seguit varem tornar a Palermo per visitar dins del Palazzo dei Normanni la Cappella Palatina, un altre exemple de basilica forrada de mosaics, amb un sostre d'artesonats de fusta amb pintures a la tèmpera d'estil àrab
 Paret amb mosaics

Sostre de fusta


El matí es va completar amb la visita a la catedral.  Està situada en el mateix lloc on hi havia una basilica paleocristiana que mes tard es va transformar en mesquita.  En altres tranformacions posteriors es va ampliar la nau central i s'hi va afegir la cçupula, de totes maneres es pot veure l'estructura normanda original.
Dins, i a traves d'un petit forat parcticat en una cupula lateral, a migdia entra un raig de sol que incideix en un meridià incrustat al terra de la catedral i que marca el pas pels diferents signes astrològics el temps anual.
 L'entrada a la catedral, per un lateral

El raig de sol, acostatn-se al meridià


Per dinar tot el grup varem anar a un petit i casolà restaurant situat en un carrerò molt discret. El regentaven tota la familia,  el pare, cuiner al 1er pis, i per atendre als clients la mare i dues filles, tot molt familiar i cuina molt de casa.

A la tarda temps lliure per palermo