divendres, 1 d’octubre del 2010

Silos de menjar

D'ençà que estic a Cerdanya sempre havia vist pels camps unes estructures de formes rectangulars, de contorns arrodonits, tapats amb plàstics negres i amb tot de neumàtics pel damunt a fi i efecte de que el vent no aixeques i s'emportes dit plàstic,  son els SILOS.

Consisteixen en uns "magatzemts" a l'aire lliure d'herba tallada i que en estar en íntim contacte entre ells i fora de l'abast de l'aire, fermenta i resulta un aliment molt gormand per a les vaques a l'hivern quan la neu impedeix que s'alimentin d'herba fresca.

Avui he tingut la oportunitat de veure com es dallava un camp de blat de moro i tot triturant el resultat, anaven conformant un silo. Això es una oportunitat única a l'any, doncs ara fins l'any vinent ja no es tornarà a fer un de nou.

Tractor compactant el silo

Mirem com es tot el procés des del dallat fins al tapament del silo amb plàstic negre i la posada al damunt dels neumàtics reciclats que aguanten la estructura.

1 comentari:

lia ha dit...

molt bones les fotos de les esglèsis, sobretot la del canaló de fusta...!! molt autèntic!! lo del sifo també, sempre havia tingut curiositat també per veure que eren...petons!!