dissabte, 13 de març del 2010

Passats 4 dies de la NEVADA DE L'ANY

Ja han passat quatre dies del dilluns 8 de març i les coses van tornat al seu lloc. Els nens van anar a l'escola ràpidament, doncs solament van tancar el dilluns 8 i el dimarts 9. Les comunicacions tornen a funcionar amb la fluïdesa i puntualitat de la que sempre gaudeixen, Les carreteres estan impecables i el paisatge encara més, i es per aquest motiu que aprofitant el sol que tenim, un cel serè a Cerdanya i una mica de temps després de dinar, que agafo carretera i manta i m'en vaig a fer un tomb pel Plà d'Anyella fins al Coll de la Creueta, on s'acostuma a formar una congesta d'aquelles "de pelicula".


No m'erro, ja arribats al punt on hi han les pistes del Alabaus, la imatge que sem presenta es inenarrable, tot el Plà, blanc com la neu, mai tant ben dit. La pujada cap el Coll gaudint del paisatge, i en arribar dalt, a 1888 mts, ESPATARRANT!!!

La congesta que està al vessant sud, ja mirant a Castellar de Nug, supera els 4 mts. És un clàssic en aquestes circumstàncies de nevades i posterior entrada de Tramuntana, en que el vent pentinant tot el Pla d'Anyella, arrossega la neu fins aquest punt. L'espectacle val la pena.


4 comentaris:

lia ha dit...

increïble!! quines acumulacions de neu!! a alguns llocs quasi quatre metros o k?? macu de veure que fa por!!

Kimisades ha dit...

Bueenaassss. Ja que es passat pel coll de la Creueta. Una pregunta ? Quedava algun lloc net per aparcar el cotxe. Doncs al igual aquest cap de setmana i faig una escapada per fer quelcom amb raquetes. Quim

jordi cerdanya ha dit...

Dalt del coll hi ha espai de sobres per aparcar.

Abelunimbus ha dit...

Bah! Una nevadeta!