dissabte, 16 d’agost del 2008

Cabana de pastor a la muntanya


Ahir, divendres, 15 d'agost, festa popular per antonomàsia, després de la tronada que ens va fer a primera hora del matí i que va remullar amb 4 litrets els terrenys de Puigcerdà, deixant ademés les muntanyes que ens envolten, ben enfarinades, el temps va canviar per a millor, es a dir: varen escampar els núvols i va sortir el sol.

L'ambient era més aviat fresquet, pero el sol ens escalfava una miqueta.

Aprofitant l'avinentesa ens decidirem a sortir una miqueta, allunyar-nos del "mundanal ruido" dels turistes, pixapins, gatbatxos, etc. i anar a fer un volt per la muntanya.

Ens endinsarem per la vall d'Angostrina, per on baixa el riu que desguassa l'estany de les Bulloses. Va ser una caminada suau, d'unes tres horetes comptant el caminar, el fer fotos i el aturar-nos a menjar una mica de dinar.

Va ser allí, al costat d'on estavem dinant uns entrepans, que vaig descobrir la cabana, dins d'un tancat fet amb pedres. M'hi vaig acostar, desprès de vorejar la vaca que estava pasturant una herba verda i tendra.

De lluny estant, semblava petita, però a mida que mi vaig acostar, la porta era lo suficient gran com permetrem l'entrada sense ajupir-me gaire i a dins hi cabien ben bé tres persones estirades (si feia falta dormir-hi), amb les seves pertinences (motxiles o sarrons).

A les parets estaven disposats diferents troncs que feien de penjadors, per a qualsevol necessitat.

http://picasaweb.google.es/jqbcerdanya/CabanaDePastorVallDAngustrina