dijous, 28 de gener del 2010

La Serra d'Almos

Vista aèria de La Serra d'Almos
-----------

Ahir dimecres 28 de gener, vaig anar a la Serra, a fi de mantenir el contacte amb els amics i parents que corren per aquelles contrades de la Ribera d'Ebre, frontereres amb el Priorat.

M'hi va animar a baixar fins a l'altre extrem de Catalunya varies intencions, una era comprar oli de la terra, d'aquell tant bo, Verge Extra, d'olives arbequines, DO protegida SIURANA, també recollir una mica de vi, i una de les últimes coses que m'interessava era coneixer l'observador de la XOM, en Josep Borrell Bargalló, que cada dia passa les seves dades al Servei Meteorològic de Catalunya.

La sorpresa que m'esperava va ser majúscula, doncs tot i passar els estius de la meva infantessa en aquest poble, allà tots ens coneixiem pel sobrenom de la casa oriunda o sigui que Josep Borrell, no em deia rès, pero quan em vaig enterar que era en PEP de Ca Xim, la cosa va canviar, doncs tot i ser més gran que jo, ens coneixiem de sempre.

A seva casa no hi era, i per trobar-lo vam anar a una granja de conills que porta junt amb la seva dona, la Neus, una molt bona amiga ja de joves, i allà va ser on els vaig trobar enfeinats amb tots els animals, i la seva alegria va ser majúscula, doncs potser feis més de trenta anys que no ens haviem vist.


Allí al mig del camp tarragonès dins del recinte de la granja de conills es on en Josep te instaláda la gàbia meteo de la Aemet i ja porta més de 40 anys recollint dades
Donem un cop d'ull a aquest petit, tranquil i bonic poble

diumenge, 24 de gener del 2010

L'estació de Puigcerdà

Ja fa dies que em rondava pel cap de fer una visita exaustiva a la part de l'estació de Puigcerdà que "no es veu", es a dir aquella que està fora de l'abast de les mirades quan vas a l'andana i agafes el tren.
Es un descampat inmens, amb un munt de vies inutilitzades que fa anys varen tenir molta vida, quan el transport de mercaderies es feia en tren i s'ajuntaven els trens nostres amb els francesos que també arribaven a l'estació.
Ara, es un terreny ple de vies, travesses velles i podrides, restes de senyals ferroviaris, herba i matolls pel mig dels carrils, la via d'ample internacional vers La Tour, tallada per la renovació portada a terme aquest estiu passat.
Diuen que una imatge val més que mil paraules




diumenge, 17 de gener del 2010

a mitjans gener

Ja hem arribat a mitjans de gener i es pot dir que aquest 2010 ha començat amb fred i neu a nivell de terra a Cerdanya. De moment portem quatre dies amb precipitació sòlida + tres dies amb pluja. Les quantitats no es que siguin importants pero van fent que els acuifers es vagin omplint, cosa important de cara a l'estiu.
El fred si que ens ha afectat, encara que no es rès de l'altre mon, pero les mínimes acostumen a ser negatives i les màximes no han pujat gaire, solament dos dies ha sobrepassat els 10ºC , divendres 15 i avui. Tenint en compte aquestes circumstàncies alguns rius s'han gelat, i en concret vaig poder captar imatges al Carol, una mica més amunt del poble de La Tour, on l'espectacle era fascinant, incluint unes vaques que totes soles anaven a abeurar al riu, en un petit lloc on l'aigua corria.


diumenge, 3 de gener del 2010

Any Nou o any 10

Hem iniciat un llarg viatge per un nou any i per una nova dècada.
No soc amant de les estadístiques pero si que encara m'enrecordo de comptar, tot i que ja fa uns quants anys que ho vaig aprendre.
Si ens mirem les entrades que he fet en aquest bloc durant el 2009, veiem que son 68 al llarg de tot l'any, que si dividim per els 12 mesos ens dona la irrisòria quantitat de 5'6 entrades mensuals.
Ara be, si ens mirem l'altre bloc que tinc, La Meteo a Puigcerdà, en aquest si que he estat més constant, doncs durant tot l'any 2009 hi he fet 321 entrades que dona la magnífica dada de 26'7 mensuals.
Ultimament he posat un comptador de visites al bloc de la meteo, doncs sospitava que hi havia bastanta gent que hi entrava a fi de coneixer tot el seguit de dades i fotos que hi vaig penjant, i resulta que no anava errat, doncs amb menys d'un mes ja hi han entrat més de 700 visites. S'ha de tenir en compte, no obstant, que jo hi entro unes dues o tres vegades al dia, pero això no resta mèrit a l'acceptació que té.
Be, pels que no coneixeu el meu bloc meteo, penjo aquí un bonic clip de com estava la Cerdanya ahir, 2 de gener del 2010, després de la petita nevada que ens va regalar el temps durant la matinada d'entrada d'any nou, o any deu, com li vulgueu dir.