diumenge, 28 de juny del 2009

Aristot

Aprofitant una treva en les tempestes d'aquest inici d'estiu, hem anat a visitar Aristot, un poblet que pertany al Pont de Bar, a mig camí entre Puigcerdà i la Seu d'Urgell.


Està encimbellat dalt d'un roquisar i es veu des de la carretera, i sempre haviem dit de pujar-hi pero fa certa mandra, doncs t'has de desviar i pujar els 360 mts de desnivell que hi ha entre el llit del Segre i el poble.


Valia la pena anar-hi per les vistes que es tenen de tot el Baridà, de la cara nord del Cadí fins la Tossa d'Alp i el Puigmal


divendres, 26 de juny del 2009

continua el "bon temps"



Si!!, ja portem tres dies amb força insolació pels matins i ruixats tempestuosos per la tarda. Típic d'aquí dalt al Pirineu.

Despres de la tempesta forta del dia de St Joan, ahir també va fer el mateix, bon sol al matí i aigua per la tarda, no molta aquí a Cerdanya, pero per la zona de l'Anoia i els seus voltants varen caure pedres de la mida d'anous.


ja creixen, vist des de l'hotel del Prado, ahir 25


una altra vista d'ahir

--------------------------

Avui la tònica ha estat la mateixa, mati amb força insolació i a la tarda entre 2/4 de i les 4 un ruixat intèns, no massa a Puigcerdà (4'5 mm) pero si a Llívia, no se la quantitat. Nomès tinc fotos del matí amb uns cumuls macos de veure.




les nuvolades damunt el Puigpedrós


mirant cap el sud-est, vers el Puigmal



a l'entrada de Llívia, vers el coll de la Perxa

dimecres, 24 de juny del 2009

Tempestes a Cerdanya

la carena desde el Pic d'Eina fins el Puigmal, aquest matí


El Pic Carlit 2921 mts a la 1 del migdia

la cosa es va embolicant vers les 5 de la tarda, vall del Carol


tota Cerdanya tapada i clarianes a l'Alt Urgell
--------------

Sembla ser que aquest estiu serà dels tipics, es a dir: matins asoleiats i tardes amb creixement de nuvolades i descàrrega de tempestes, per a mostra avui, dia de St Joan, veieu el que ha passat.

diumenge, 21 de juny del 2009

Solstici d'estiu

En aquests moments, la nostra vella i estimada Gaia, la Terra, en el seu infinit viatge per l'espai ha passat el solstici d'estiu d'enguany.
Ho celebrem de moltes maneres, pero una de les més arrelades a casa nostra es amb les grans fogueres que encenem arreu dels Països Catalans. De totes maneres, a Berga ja fa deu dies que ho van festejar tal i com ells saben, amb els Salts de Plens dins de les festes de Patum.
S'acaba de sentir l'esclat d'un coet, just a l'hora del solstici festejant aquesta entrada a l'estiu, igual que els gols i els campionats del Barça.
Veieu i gaudiu






dijous, 18 de juny del 2009

Patum complerta

Ja tenim el clip de la Patum Complerta de la nit de dijous passat, l'11 de juny.

Pera poder enquibir-ho en el Youtube l'he retallat en dues parts: la primera comença amb els Turcs i Cavallets fins als Nans Vells. La segona, ja vindrà més tard.

He suprimit el vídeo per no duplicar i cansar.

dimecres, 17 de juny del 2009

Les obres a la línia de tren

Les obres per adecentar la línia de tren que ens arriba a Puigcerdà, continuen a bon ritme.

Des de el 15 de juny, dilluns passat, tornem a estar "incomunicats" de Ripoll a Puigcerdà, doncs han de canviar les vies i agulles a les estacions, i estarem aixis fins el 3 de juliol. A partir del 4 de juliol i fins el 28 d'agost el tall serà entre Ribes i Puigcerdà.

De moment entre La Molina i Puigcerdà ja hi han forces trams de vies i travesses col.locades i van posant el balast per a assegurar tot el conjunt.


diumenge, 14 de juny del 2009

Patum de Lluïment, 2ª i última part

Aquí podem veure l'altra meitat de la Patum de Lluïment del dia de Corpus.
He hagut de retallar algunes filmacions per a poder enquibir tot en un sol clip. El resultat em sembla que és prou acceptable, valtros mateixos, veieu i gaudiu.


Fixem-nos en l'espai que hi ha a la plaça per a poder saltar i ballar, sobretot en els Tirabols, impensable al salt de nit de la Patum Complerta

Patum de Lluïment d'enguany - 1ª part

De moment, el primer capitol de la Patum d'enguany, aixís tindrè a l'audiència pendent dels propers capitols, com si fos "Vent del Pla".

Estigueu tranquils que ja sabeu que soc constant en això dels videos.

divendres, 12 de juny del 2009

ja he disfrutat de Patum

Ahir, 11 de juny d'enguany, va ser un dia memorable.

D'entrada a mig matí, baixar a Berga i gaudir de la Patum de Lluïment que es fa a la Pl. St Pere just en acabar la misa especial on hi asisteixen totes les autoritats de referencia en el mon patumaire.
En acabar, tornada a Puigcerdà, buidar les fotos a l'ordinador, carregar de nou la bateria de la càmara, descansar una mica, i a mitja tarda tornar a baixar a Berga per a la Patum complerta que sempre s'inicia a les 9:30 del vespre.
Enguany el temps ens va acompanyar, cel quasi bé ras i una temperatura més aviat alta, 26ºC al començament de les comparses.
Van venir en Moi, l'Abel, la Lia i tota una colla dels seus de Tiana, també en Quim i l'Isabel de Monistrol, i ja a última hora es presenta l'Isaac. Realment no hi podien faltar.
De moment he penjat algunes fotos al Facebooc:
mentres vaig fent uns videos pera posar-los al Youtube.

dimarts, 9 de juny del 2009

demà, 10 de juny

Es demà dimecres 10 de juny que comencen les festes de La Patum.
A les 12 del migdia i sortint de la Plaça de St Pere, un passacarrers amb tot el bestiari de Patum per iniciar les festes que s'allargaràn fins a les tres de la matinada de diumenge vinent.
Dijous, a les 12 del migdia, Patum de lluiment, i a 2/4 de 10 del vespre inici de la Patum complerta amb salt de plens.

dissabte, 6 de juny del 2009

a 5 dies vista: PATUM

Ja estem nerviosos. Aquestes tempestes d'ahir, que van ser molt importants al Pirineu i prepirineu, ens tenen amb l'hay al cor a veure que passarà el proper dijous 11, dia del primer salt de plens d'enguany, encara que la Festa propiament dita, comença el dimecres 10 amb un passacarrers per la vila de Berga a les 12 del migdia.
Diu el corresponsal de RAC1 a Cerdanya que no ens hem de preocupar, doncs per dijous està previst que no plogui i que al vespre tampoc faci gaire calor. De totes maneres, clica a:
i podràs anar seguint la previsió per a Berga sentat tranquilament davant del teu ordinador

dijous, 4 de juny del 2009

1 de juny - Transhumància

Aquest dilluns la segona pasqua, festiu a Llívia, es fa la Festa de la Transhumància, es a dir aprofitant que es puja el bestiar a les pastures d'alta muntanya a la zona de Bulloses, es monta l'acompanyament a tots els animals fins al llac de Bulloses, un cop allí dalt es fa un dinar de companyonia a base d'amanida, carn a la brasa, fruita i coca.

Enguany, despres de les tempestes del dissabte i el diumenge, el dia asenyalat per a la transhumància es va llevar tot emboirat, cosa rara a Cerdanya, pero a mida que el sol va anar escalfant el matí va anar escampant i el sol va lluir de valent, amb alguns nuvolets per damunt dels cims, pero solament per a fer maco, i que les fotos quedessin ben guapes.